car

Новини

bmw-speedometer

*НОВА УСЛУГА* NCD 2.0 Secure Coding

Публикувано: 29/01/2024

Имаме удоволствието да Ви представим нова и така чакана услуга, а именно активиране на Apple CarPlay и Android Auto при MGU.

Екипът ни има удоволствието да Ви представи новата си услуга свързана с кодирането на всички по-нови представители на G-серията и I-серията, което до скоро се считаше възможна само в дилърство на BMW. Повишаване сигурността на кодиращия алгоритъм така известен като NCD 2.0 Secure Coding е новия начин на BMW да защити автомобилите си от вмешателство от трети лица. Нашия екип има удоволствието да предостави на своите клиенти възможността за доставка на подписани NCD файлове за автомобили защитени с NCD 2.0 Secure Coding, което ще даде възможност за смяна на региона и промяна на някои от настройките на автомобили внесени от други континенти. Повече подробности относно услугата може да намерите в NCD 2.0 Secure Coding.
bmw-speedometer

Активиране на CarPlay и Android Auto при MGU ID7/ID8

Публикувано: 20/09/2023

Имаме удоволствието да Ви представим нова и така чакана услуга, а именно активиране на Apple CarPlay и Android Auto при MGU.

Имаме удоволствието да Ви представим нова и така чакана услуга, а именно активиране на Apple CarPlay и Android Auto при навигационни системи MGU ID7 и ID8. След добавянето на Apple CarPlay като функция на iDrive, тя се превръща в тотален хит и в последствие е една от най-желаните функции. След успеха ѝ от BMW е взето решение следващото поколение навигация да поддържа еквивалента ѝ за Android устройства, а именно Android Auto. Въпросната навигационна система MGU ID7 се помества в представители на G сериите произведени края на 2019г или по-късно. До скоро активирането на функциите при този тип навигация се считаше за невъзможно. Екипа на BMW Map&Coding Upgrade с голямо удоволствие вече може да предложи на своите клиенти активиране на Apple CarPlay и Android Auto при коли оборудвани с MGU ID7/8. С тази нова услуга можем да предложим на все повече собственици на BMW да се насладят на пълна мултимедийна интеграция. Ако се чудите какъв тип е Вашата мултимедия моля свържете се с нас за съдейтвие Повече подробности относно услугата може да намерите в Активиране на Apple CarPlay.
bmw-speedometer

Нова версия навигационни карти

Публикувано: 01/09/2023

BMW официално издаде тазгодишната си втора ревизия на почти всички навигационни картати NBT\NBT EVO\MGU...

BMW официално издаде тазгодишната си втора ревизия на голяма част навигационни картати. Типовете навигационни системи са както следва CIC, NBT, EntryNav, NBT EVO, EntryNav2, MGU. Тези навигационни системи се поместват в няколко поколения модели BMW произвеждани от 2009г до 2023г. Новите карти са както следва: Road Map Europe East PREMIUM 2024-1, Road Map Europe East MOTION 2023-2, Road Map Europe East NEXT 2023-2, Road Map Europe East ROUTE 2023-2, Road Map Europe WAY 2023-2, Road Map Europe EVO 2023-2, Road Map Europe LIVE 2023-3. Всички нови версии вече са налични и се предлага на всички клиенти със съответните навигационни системи. Повече подробности относно услугата може да намерите в Обновяване на навигационната карта.
bmw-speedometer

Официално издание на нова версия софтуер м. Юли

Публикувано: 29/09/2021

Всички знаем плюсовете на това колата ни да е обновена с най-актуалния софтуер и всички системи да работят по безупречен начин...

Всички знаем плюсовете на това колата ни да е обновена с най-актуалния софтуер и всички системи да работят по безупречен начин, именно затова нашия екип винаги има за цел да поддържа и разполага с последна версия на софтуера. Официалното издание на BMW за Юли месец 2021г е вече факт и съответно наличен при нас за всички клиенти, които ще се възползват от услугата по обновяване на софтуера. Повече подробности относно услугата може да намерите на Обновяване софтуера на целия Автомобил.
bmw-speedometer

Нова версия навигационна карта EVO 2021-2

Публикувано: 25/09/2021

BMW официално представи тазгодишната си втора ревизия на картата Road Ma...

BMW официално представи тазгодишната си втора ревизия на картата Road Map Europe EVO 2021-02. Тази навигационна карта се използва от три поколения Professional iDrive системи, съответно NBT EVO ID4, ID5 и ID6, които са произвеждани и поставяни в BMW модели от 2015г до 2019г. Road Map Europe EVO 2021-02 вече е налична и се предлага на всички клиенти с гореспоменатата навигационна система. Повече подробности относно услугата може да намерите в Обновяване на навигационната карта.
bmw-speedometer

Смяна на твърд диск при NBT и NBT EVO ID4/5/6

Публикувано: 23/09/2021

Имаме удоволствието да Ви представим нова услуга в арсенала ни, а именно смяна и инициализиране н...

Имаме удоволствието да Ви представим нова услуга в арсенала ни, а именно смяна и инициализиране на повреден твърд диск при системи NBT и NBT EVO ID4/5/6. Навигационната система на нашия автомобил е подложена на един дългосрочен цикъл на работа при шофиране, престой и използването му като цяло. Продължителността на работя в съчетание с понякога тежките условия, като екстремна жега, висока влажност или отрицателни температури предизвикват преждевременно стареене на някои от компонентите. Твърдия диск, като единствената въртяща се част работеща непрекъснато в мултимедията най-силно се влияе при наличието на тежки условия и в повечето случай е първия елемент, който отказва да работи. Сред често срещани причини за повредата му е също попадане на влага в мултимедията кондензирана от въздуховодите преминаващи точно над нея. С повреждането на диска навигационната карта замръзва в един безкраен цикъл на зареждане, другия типичен симптом е изчезване и не разчитане на USB порта. Заедно с това и цялата запаметена музика в мултимедията става недостъпна. С появата на тези симптоми и посещение при официален сервиз на BMW диагнозата е една - подмяна на цялата навигация! Именно това ни стимулира да разровим проблема по-надълбоко и да намерим решение без да се подменя цялото устройство, което не е никак евтино. Нашата нова услуга се изразява в подмяна, форматиране и инициализиране на новия твърд диск, който да замени стария и да изпълнява всички негови функции като това елиминира нуждата от подмяна на цялото устройство. Повече подробности относно услугата може да намерите в Смяна на твърд диск при NBT и NBT EVO.
bmw-speedometer

Доставка на OEM FSC кодове вече в рамките на 1 час

Публикувано: 22/09/2021

Стремежа ни за непрекъснато повишаване качеството на предлаганите услуги даде своя отзвук. След н...

Стремежа ни за непрекъснато повишаване качеството на предлаганите услуги даде своя отзвук. След няколко месеца на преговори и усърдна работа успяхме да съкратим до минимум сроковете на доставка за оригинални активационни кодове (OEM FSC). Вече не са ни необходими 24 часа за доставка, сега можем да предложим на нашите клиенти OEM FSC кодовете само 1 час след направена поръчка. С това всички услуги по отключване на функции изискващи FSC кодове могат да се извършат в рамките на няколко часа, с което да спестим от Вашето време и разходи за повторно посещение. Повече подробности относно услугата може да намерите в Оригинални активационни кодове ОЕМ (FSC).
bmw-speedometer

Активиране на CarPlay при бизнес навигация EntryNav2

Публикувано: 21/09/2021

Имаме удоволствието да Ви представим нова и така чакана услуга, а именно активиране на Apple CarP...

Имаме удоволствието да Ви представим нова и така чакана услуга, а именно активиране на Apple CarPlay при Бизнес (малка) навигация EntryNav2 EVO. След добавянето на Apple CarPlay като функция на iDrive, тя се превръща в тотален хит и в последствие е една от най-желаните функции. След успеха ѝ при Професионалната (голяма) навигация NBT EVO ID5 е взето решение следващото поколение Бизнес (малка) навигация да поддържа също функцията Apple CarPlay. И малко по-късно BMW презентира следващото поколение Бизнес (малка) навигация EntryNav2 EVO, която поддържа Apple CarPlay и се предлага както с малък така и с голям дисплей. До скоро активирането на функцията след излизане на колата от завода при този тип навигация се считаше за невъзможно. Екипа на BMW Map&Coding Upgrade вече може да предложи на своите клиенти активиране на Apple CarPlay при коли оборудвани с EntryNav2 EVO. С тази нова услуга можем да предложим на все повече собственици на BMW да се насладят на така желания Apple CarPlay. Този тип навигация има някои хардуерни особености и не всички устройства притежават порт за WiFi антена, който е необходим при използването на CarPlay, за съжаление тази особеност не може да бъде заобиколена и устройства не притежаващи порт за WiFi антена не поддържат CarPlay. Ако се чудите какъв тип е Вашата мултимедия? Ето няколко прости стъпки с които може да разберете:
  • Отивате в менюто Navigation -> превъртете до опцията Settings -> избирате Position and Version -> избирате Version Information
  • Вгледайте се в името на картата -> Road Map “Region” WAY => имате EntryNav2 EVO
Повече подробности относно услугата може да намерите в Активиране на Apple CarPlay.